L'Ajuntament de Figueres instal·larà, en les properes setmanes, cartelleres digitals als centres de batxillerat de Figueres on s'onformarà de serveis, ajudes, beques o cursos a nivell municipal però també del propi institut.

El projecte consisteix en la instal·lació al vestíbul dels centres -o a d'altres llocs visibles- de pantalles LED de 32 polzades connectades a un ordinador amb connexió a Internet. A través d'un editor de continguts al qual es podrà accedir des de qualsevol terminal amb connexió, la pantalla mostrarà la informació adreçada als joves.

La iniciativa s'emmarca dins les polítiques de joventut, explica el consistori, destinades a millorar la comunicació i fer visibles els serveis que s'ofereixen a adolescents i joves, tant per part de l'administració local com d'altres entitats públiques. El servei, que serà gratuït pels centres, ofereix diverses possibilitats com ara enquestes via bluetooth, control dels usuaris que l'utilitzin o anàlisi de l'impacte de les notícies que s'hi publiquen. La regidora de Joventut, Mireia Mata (ERC), assegura que es tracta d'una iniciativa pilot destinda a un públic jove, d'entre 16 i 18 anys, i que si funciona, podria ampliar-se a d'altres centres de la ciutat.

"Des d'un primer moment hem sigut conscients que calia posar a l'abast dels joves nous canals d'informació adaptats a la immediatesa i a les noves tecnologies i d'aquesta necessitat n'ha nascut el projecte de cartelleres", explica l'edil de joventut.