L'Alt Empordà ha registrat aquest mes d'octubre uns 10.398 aturats, 2.022 més que el mes de gener del 2009. Aquestes són algunes de les dades d'evaluació que va oferir ahir la Cambra de Comerç en la presentació del delegat que tindrà a Figueres -a través de l'antena de l'ens a l'Escola d'Hostaleria-, Pere Giró. Les dades revelen que durant l'any 2009 l'atur registrat va crèixer en 1.745 persones, mentre que en els primers mesos del 2010 s'ha incrementat en 277 més. El serveis de menjar, begudes, comerç al detall i construcció d'immobles s'enduen els creixements d'aturats més grans.

Malgrat aquestes dades, de l'anàlisi de la Cambra s'assegura que en els primers mesos de l'any 2010 el creixement mitjà de l'atur s'ha reduït al 18,4%, tot i que el sector de serveis continua essent el més perjudicat amb un 20%. Durant el període 2008-2009 l'atur a la comarca va augmentar considerablement, molt per sobre del conjunt de la demarcació.

El mes de març de 2009, però, va assolir la taxa interanual més alta -un 80%- i, des d'aleshores, el ritme s'ha anat reduint, arribant a una taxa de interanual de creixement del 8,6 -l'octubre d'aquest any-. Segons l'ens, per sobre encara de la registrada a nivell provincial -que arriba al 6,7%-.

L'Observatori Econòmic de la Cambra de Comerç de Girona constanta que l'any 2009 l'Alt Empordà va perdre més de 3.000 llocs de treball assalariat, principalment als sectors de la construcció i els serveis -que concentren el 82% dels llocs de feina perduts-. Durant el 2010, però, han observat una millora que modera la caiguda i, fins i tot, s'han registrat algunes variacions interanuals positives en sectors com ara l'hostaleria, els serveis socials o les activitats immobiliàries.