La Plataforma d'Usuaris de Renfe de la línia Portbou - Barcelona ha enviat un escrit a tots els caps de llista de les formacions amb representació per Girona del Parlament actual perquè tinguin en compte les millores que demanen en els ferrocarrils. Els usuaris es mostren satisfets perquè l'1 de gener es farà efectiu el traspàs de la gestió a la Generalitat. A més també reivindiquen la feina feta que ha permès millorar alguns aspectes. Tanmateix, reclamen que no s'oblidin d'alguens reivindicacions i exigeixen més informació.

El col·lectiu d'usuaris recorda que "ara fa un any, un centenar d'usuaris i usuàries d'aquesta línia, com a integrants de la Plataforma, ens vam adreçar per escrit al ?president del Govern espanyol per ?fer-li conèixer el malestar i la impotència que sentíem davant del mal servei i les arbitrarietats que, de manera reiterada, feia temps que rebíem a mans de Renfe i d'Adif".

També expliquen que "hem aconseguit que Renfe posi en marxa la "devolució exprés" per a tots els tipus de bitllet i per als retards superiors a 20 minuts, i estem en contacte quasi permanent amb la companyia operadora per denunciar les deficiències que observem en la qualitat del servei". Tot i això es pregunten per què des del 1988 el viatge és més llarg o quins són els protocols d'emergència.

Davant aquesta situació, proposen als candidats que els acompanyin "en un dels desplaçaments que fem diàriament cap a Barcelona amb el tren de mitjana distància que surt de Girona a les 7.10".