Ports de la Generalitat obrirà un expedient sancionador al propietari del vaixell de prop de 14 metres d'eslora que aquest dimecres es va enfonsar parcialment en un dels canals de Santa Margarida i va provocar un vessament de gasoil a la zona. Segons sembla, l'accident s'atribuiria a una negligència de l'amo de l'embarcació que també hauria d'assumir els costos de neteja a la zona.

Els tècnics van canviar ahir les barreres de contenció a la zona i la neteja es durà a terme en els propers dies. Pel que fa al reflotament de l'embarcació, l'haurà d'assumir el propietari però ahir encara no se sabia quan es duria a terme. El vaixell es va enfonsar al canal de Roses al matí d'aquest dimecres, segons sembla, després que algun dels forats no hagués quedat ben tapat durant una reparació a l'embarcació. La situació va provocar que el carburant que contenia s'aboqués a la zona deixant taques i una forta olor.

Diversos efectius es van desplaçar al lloc dels fets i van acordonar el canal petit per evitar que s'estengués i durant els propers dies es durà a terme la neteja a través d'una empresa especialitzada. Ports insisteix que el gasoil està "confinat" en una zona molt concreta dels canals i que tot està sota control. En aquest sentit, expliquen que un cop resolta la neteja de la zona afectada s'obrirà un expedient sancionador al propietari de l'amarrament i que haurà d'assumir els costos del desplegament.