Les federacions d'ensenyament d'UGT i CCOO de Catalunya van celebrar la rectificació del Departament d'Educació perquè els mestres puguin fer jornada intensiva al juny a les escoles on la direcció així ho acordi, però van demanen que aquesta decisió no quedi només en paraules.

Els dos sindicats valoren que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, hagi rectificat el calendari escolar després de mesos de conflictes amb els mestres, les direccions i fins i tot els consells escolars. El conflicte laboral que va generar la supressió de la jornada intensiva al juny va ser de tal magnitud que els docents de moltes escoles catalanes es "van plantar" i van apostar per eliminar l'organització de les colònies i fins i tot les sortides escolars com a mesura de pressió. De rebot, aquesta decisió va provocar que més de 1.500 persones que treballaven en el sector de l'oci educatiu, com els monitors de les cases de colònies, perdessin els seus llocs de treball, molts d'ells precaris.

La portaveu d'Ustec·STEs, Rosa Cañadell, va advertir que els delegats sindicals s'han de reunir per estudiar la mesura, veure les seves afectacions reals sobre la jornada intensiva i "decidir". De fet, Cañadell va apuntar que encara és aviat per acabar el boicot a les colònies i prendre altres decisions, ja que això comporta un procés de reunions que faran replantejar-se la situació. "És possible que es recuperin algunes colònies", va estimar.

El president de l'Associació de Directors de l'Educació Pública de Catalunya, Jaume Prats, va augurar que gran part de les escoles catalanes tornaran a instaurar la jornada intensiva el juny, després que el Govern hagi deixat a les seves mans aquesta opció. Per a Prats, és "esperable" que ara nombrosos directors sol·licitin restaurar la jornada intensiva ja que es tractava d'una mesura "controvertida". Sobre les colònies i excursions, Prats també va augurar que encara s'està a temps de salvar-les.