Aquest estiu passat Diari de Girona explicava que una nova edificació havia aparegut a la finca de Can Juncadella: una pèrgola de fusta que es podia veure des de la cala des Rajols, ja que estava situada en l'extrem d'un penya-segat que hi dóna.

Ara, mesos més tard, el regidor d'Urbanisme, Josep Valls (CiU), quan el Departament de Medi Ambient de la Generalitat ha denunciat als jutjats diferents irregularitats i edificacions en la finca ubicada en zona protegida, assegura que va ser retirada pocs dies després. I, a banda, en una entrevista a Nova Ràdio Lloretva explicar que s'ha restituït l'origen inicial de la finca, però que seran multats igualment per l'Ajuntament.

A banda de la pèrgola, en aquell penya-segat per tot el voltant es van fer tasques d'enjardinament així com plantacions. Tot això, segons Valls, estaria restituït per part dels amos. Això també hauria passat, recorda, amb una escala que també es va instal·lar aquest estiu per poder anar de la finca a la cala.

Pel que fa d'altres actuacions irregulars que s'han fet en aquesta zona, com ara col·locar sorra a la cala; fer noves edificacions o celebrar focs artificials en una zona boscosa i protegida, el regidor d'Urbanisme explica que "l'Ajuntament de Lloret té constància que els amos de Can Juncadella volen regularitzar les actuacions fetes sense permís a la finca", però insisteix que seran sancionats perquè han fet obres sense tenir la llicència corresponent i, a banda, recorda que cal tenir els informes favorables.

I també afegeix que si bé veu que hi ha bona predisposició dels amos de la finca assegura que lamenta "que no hagin entès la mecànica de funcionament de l'administració d'aquest país". Cal recordar que la propietat de la finca està relacionada amb l'exprimer ministre del Kazahkstan.