Un total de vuit parròquies del bisbat ja han instal·lat alguna mesura de seguretat per dissuadir els lladres de realitzar possibles robatoris. Aquesta decisió ha estat presa fruit de l'onada de robatoris que en els últims mesos han estat patint diverses esglésies i ermites de la demarcació.

Aquests fets van portar el bisbat a fer una crida per augmentar les mesures de seguretat als santuaris. Els cossos de policia, com ara els Mossos d'Esquadra, també van col·laborar a través de xerrades on donaven consells sobre com actuar en cas de veure's involucrat en un robatori.

Segons va indicar a Ràdio Girona, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, va confirmar ahir que vuit parròquies ja han pres precaucions per garantir la seguretat, tot i que no va especificar quines ho havien fet. "Depèn de cada parròquia: en algunes es col·locaran alarmes, en algun altre lloc hi ha càmares, etc. El que cal ara és estudiar el més convenient per a cada lloc", va manifestar Pardo.

Aquest 2010 ha estat especialment intens pel que fa als robatoris i furts a les esglésies. En la majoria de casos es tracta de petites accions com per exemple robar els diners de la caixa de les almoines o algun tipus d'escultura o objecte de valor.

No obstant això, a altres indrets de la diòcesi els robatoris han estat de més magnitud. Sense anar més lluny, el passat mes de març uns lladres van robar una campana de 500 quilos de l'ermita de Sant martí de Castellar, a Quart.