La urbanització Suro Gros de Lloret de Mar és una àrea residencial que té algunes de les seves finques que donen a mar, una d'elles es troba a tocar el carrer Grècia i dóna a la cala Gran. Els seus amos es troben delimitant la finca amb una tanca i ho han de fet de tal manera que han eliminat l'accés al camí públic que dóna a aquesta petita cala lloretenca.

En aquesta zona, durant aquesta setmana uns operaris s'estan encarregant de construir un mur de formigó i sense tenir en compte que l'accés públic a la platja ha quedat eliminat; un fet que provoca que els veïns de la urbanització del Suro Gros no puguin anar fins a aquesta petita cala, almenys per la banda més propera a la zona de l'area de Canyelles.

Sota protecció PEIN

La finca privada, que té prop de 20.000 metres quadrats ocupa part de la zona mutanyosa a tocar els penya-segats de cala Gran, és una àrea anomenada Paratge del Surro Gros i es troba sota la protecció del Pla d'Espains d'Interès Natural (PEIN) Massís de Cadiretes. Per tant, això suposa que qualsevol tipus d'actuació que es vulgui fer necessiti dels permisos corresponents per poder-la fer, en primer lloc, els municipals.

Un fet però que l'Ajuntament de Lloret de Mar ahir no va poder confirmar, si bé fonts del consistori asseguren que, en el cas que s'hagi fet qualsevol cosa sense permís, tindrà el seu expedient sancionador corresponent.

El camí que porta a la cala Gran és públic i de tota la vida s'ha utilitzat pels veïns d'aquesta zona de Lloret de Mar per poder accedir en aquesta tranquil·la cala, que s'omple de banyistes els estius i ara amb el pas barrat, fins que no es restitueixi l'obra que s'hi ha fet per delimitar tota aquesta finca de la urbanització del Suro Gros, això no tornara a ser possible.

El record de Can Juncadella

Tota aquesta actuació recorda sense cap tipus de dubte el que ha passat i el que està ocorreguent a la finca de Can Juncadella, que es troba a l'àrea de la Cala Canyelles.

Allà, tot va començar fa un parell d'anys amb un tall de camí, en concret el camí de ronda GR92 que porta fins a la cala Morisca i encara ho està. Un fet inicial que s'ha succeït amb un seguit d'irregularitats urbanístiques no només denunciades per veïns i entitats locals i ecologistes. Sinó que el propi Departament de Medi Ambient de la Generalitat va anunciar fa pocs dies que havia portat davant els jutjats aquestes irregularitats, en considerar que eren il·legals i perquè fossin investigades.

Uns fets que des de Medi Ambient es veuen molt complicats de resitituir en el seu estat inicial perquè algunes de les edificacions realitzades s'han fet a a banda de no tenir cap tipus de permís muncipal ni de la la Generalitat en una àrea protegida com a PEIN del Massís de Cadiretes, com en el cas ara d'aquest mur que s'ha construït en una finca de la urbanització de Suro Gros i que ha tallat l'accés a la Cala Gran des d'aquesta àrea residencial. Una actuació que ?també danya el Medi Ambient així com també es fa sense permís.