L'Ajuntament de Sils sancionarà amb multes de fins a 2.000 euros els clients i les prostitues que mantiguin relacions sexuals retribuïdes en espais públics. Així ho recull la nova ordenança de convivència ciutadana i activitats a la via pública que va aprovar inicialment el consistori per ple.

Aquesta nova regulació es deu a què Sils, juntament amb d'altres municipis de la rodalia com Vidreres i Maçanet, viuen la problemàtica de la prostitució a la carretera i en especial a la carreterea Nacional II i la GI-555 en el cas silenc.

El text de l'ordenança és semblant al qua van portar a aprovació municipis com Vidreres i Tordera el seu dia i que també preveuen aquest tipus de sancions econòmiques. De fet, fa pocs dies l'Ajuntament de Tordera va anunciar que havia posat 300 multes a prostitutes i clients en menys d'un any.

Aquest mateix sistema, per tant, quan s'aprovi el text de forma definitiva, serà el que utilitzarà Sils, si bé com s'indica en l'ordenança abans de multar, la policia local informarà i, fins i tot, els oferiran assitència social en el cas que sigui necessari per abandonar aquesta pràctica.

Pel que fa a la gradació econòmica de les sancions, la més alta considerada molt greu (2.000 euros) recau en "el fet de mantenir relacions sexuals retribuïdes a l'espai públic". Seguidament hi ha un tipus d'infracció considerada greu, que pot suposar una sanció que va des dels 501 fins als 1.000 euros pels casos que s'ofereixi o s'accepti serveis sexuals en la proximitat de centres docents o de lleure o zones d'esbarjo freqüentades per menors.

I, finalment, hi ha unes sancions lleus que poden comportar multes de fins a 500 euros pel sol fet "d'oferir, sol·licitar, negociar o acceptar serveis sexuals retribuïts a l'espai públics".

Prohibit el bany als Estanys

A banda de prohibir la prostitució al carrer, aquesta ordenança regula d'altres aspectes com ara la pesca. Sils té els Estanys, que són zona protegida, i en l'ordenança s'assegura que es considera lleu (fins a 500 euros de multa) "pescar, rentar-se, banyar-se, rentar-hi animals, vehicles a motor, deixar-hi nedar o abuerar animals i llançar-hi qualsevol tipus de producte o objecte o enterbolir les aigües".

I també es recorda que en les lleres de rieres de domini públic només s'hi podrà pescar en les èpoques i trams que determini l'Ajuntament i el Departament de Medi Ambient.