El número 2 d'ERC a Girona, Pere Vigo, va defensar la importància del sector turístic per al desenvolupament de les comarques gironines. Per això, creu que s'ha de "prioritzar" tota acció que garanteixi "la seva permanència quantitativa i que millori la qualitativa".

Per tal d'aconseguir-ho, ERC proposa noves mesures orientades a l'evolució del model turístic, tot "posant en valor el patrimoni cultural, natural i històric gironí, i subratllant els valors que diferencien i singularitzen el país respecte a altres destinacions competidores". I és que Vigo considera que "el model de sol i platja ja està esgotat".

Els republicans també proposen actuacions planificades amb els agents i operadors de formació, promoció, diversificació de l'oferta, orientació de la demanda i desestacionalització i innovació del producte. "En un moment de crisi econòmica hem d'evitar que un sector vital per a les comarques gironines com és el turisme se'n pugui ressentir", va assenyalar. Per la seva banda, l'alcalde de Vilajuïga, Pere Trias, i el candidat Alfons Quera van posar de manifest la importància de la tasca feta per ERC en matèria de turisme.