El port de Palamós ha estat el primer de la Mediterrània a rebre l'escala inaugural del nou vaixell de càrrega Arklow Meadow. Aquest mercant va portar ahir a Palamós 5.000 tones de barita. L'arribada d'aquest mercant se suma a l'activitat comercial que es du a terme al port de Palamós, que durant l'any 2009 va assolir un volum de 173.600 tones de mercaderia, segons fonts de Ports de la Generalitat.

Palamós es va convertir en la primera escala comercial del mercant, que va salpar amb la mercaderia del port de Zhanjiang, a laXina, en destinació al port empordanès. El vaixell consignat per la companyia gironina Sibils, SA va portar a Palamós 5.000 tones de barita, va informar Ports de la Generalitat.

El vaixell de càrrega va ser construït aquest any en unes drassanes coreanes i va ser avarat al mar a mitjans de setembre al port de Mokpo (Corea). L'Arklow Meadow, de bandera irlandesa, té una eslora de 136,47 metres, una mànega de 21 metres, un calat de 8,4 metres de profunditat i un registre brut de 9.682 tones.