L'Ajuntament de Riudarenes no construirà el bloc de pisos de protecció oficial de Can Campà i en conseqüència tampoc materialitzarà el projecte d'ecomuseu de les zones humides de la Selva, que s'havia d'ubicar en la planta baixa d'aquest edifici d'habitatges.

Els motius, els clarifica el consistori en un comunicat de l'alcalde Narcís Colomé (CiU), on explica que a causa "del gir inesperat de l'economia espanyola, l'Ajuntament ha vist seriosament afectats els seus ingressos propiciant una situació delicada" i per això, ressalta, no es realitzaran projectes que "no siguin d'extrema necessitat". I també ressalta que a causa de l'esclat de la bombolla immobiliària, "la baixada dràstica del preu de l'habitatge, ha anul·lat la demanda de l'habitatge de protecció oficial, dificultant la creació del projecte" i per tant, no es farà la promoció de 13 pisos protegits que s'havien d'alçar. Aquesta decisió, però, com explicava ahir l'alcalde, no és irreversible però per ara, "anem per fer una guarderia nova, que això sí que és de primera necessitat".

Pel que fa a l'ecomuseu, que tenia una subvenció del Fons Europeu Feder de 197.000 euros, un cop estudiades diferents alternatives d'ubicació, el consistori ha decidit que tampoc podia fer un nou local i desenvolupar aquest projecte. Per altra banda, Colomé diu quepodrien demanar una pròrroga per a aquest Fons Feder però que "el projecte s'hauria de fer aquest 2010 i, un cop estudiat, ens és impossible" i per tant, aquests diners es perdran. Tot i això, el batlle recorda que el consistori també havia d'aportar-hi uns 200.000 euros i que això és el que no poden fer perquè les arques municipals no s'ho poden permetre.

Així, doncs, ni els pisos ni l'ecomuseu es materialitzaran per ara però "esperem que en un futur es pugui dur a terme" perquè el consistori creu en aquests projectes, remarca el batlle.

Mostra de les zones humides

L'ecomuseu de les zones humides de la Selva havia de ser una realitat el 2011 i volia ser un centre d'interpretació d'aquests indrets tan característics de la plana de la Selva que tenen com a referència dos espais: els estanys de Sils i la Camparra, ubicada a Riudarenes mateix i reconeguda per la presència de tortugues d'estany.

El projecte preveia una sala d'exposicions, un auditori i despatxos; on s'havia d'ubicar part de la Fundació Emys que es dedica a la recerca i conservació del patrimoni natural i alhora era qui havia d'encarregar-se del funcionament de l'equipament. A més, aquest ecomuseu pretenia convertir-se en un centre de referència a la comarca però per ara haurà d'esperar per ser realitat.