La Generalitat de Catalunya ha d'acabar decidint la delimitació entre els termes municipals de Tossa de Mar i Lloret de Mar perquè hi ha punts de desacord entre les dues viles de la Selva marítima. Aquests punts de desencontre entre els dos municipis, com havia avançat Diari de Girona fa uns mesos, es deu a raons històriques i és que l'últim atermenament entre aquests dos municipis es fa ver l'any 1981.

Tot i això, ambdues poblacions han arribat a un acord parcial, com recull el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en algunes de les fites, però finalment caldrà la intervenció del Departament de Governació i Administracions Públiques per poder així fer tota la delimitació dels termes. Un tema d'interès pel Govern perquè així podrà executar els mapes municipals d'ambues poblacions costaneres que s'incorporaran en el projecte de mapa municipal de Catalunya.

A partir d'ara el Departament de Governació té dos mesos per resoldre la delimitació i llavors publicar-ho també en el DOGC i incoporar la nova delimitació en els mapes municipals d'aquests dues poblacions selvatanes de la Costa Brava. Una decisió que Governació pot prendre una vegada, segons contempla el Reglament de demarcació territorial i població dels ens locals, hagi estudiat "un informe previ de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen previ de la Comissió Jurídica Assessora" de la Generalitat.

Aquest enfrontament de veïnatge entre les poblacions va néixer després que Tossa de Mar descobrís fites històriques que traçen la separació dels municipis basant-se en accidents geogràfics i no en línies artificials. Aquestes fites històriques tenen el mateix valor que els camins reials a efectes legals i, per tant, resulten imprescindibles per determinar la propietat dels terrenys que separen. Durant tres anys un pèrit de camins de Tossa s'ha dedicat a referenciar les més de 40 fites marcades en un mapa de Tossa datat del 9 de juny de 1799.

Aquest treball minuciós, però, finalment només ha pogut posar d'acord els dos pobles en la línia de terme en un conjunt de fites: entre la primera i segona fita; entre la setena i la quinzena i entre la quarta i la dotzena. En canvi, hi ha desacords entre la línia de terme entre les fites segona i setena i entre la segona i la quarta.