La Junta Electoral Central ha decidit designar Jordi Orobitg com a nou regidor d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Lloret de Mar. Aquesta decisió, publicada al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), arriba un mes després que el fins llavors edil republicà Eduard Coloma deixés el seu càrrec per qüestions laborals.

Aquest nou regidor accedirà al càrrec després que les 25 persones que eren a la llista electoral el 2007 renunciessin a ocupar-lo i, com que no hi havia ningú més per substuir-lo, ERC va decidir optar pel que s'eregeix com a futur cap de llista per a les eleccions municipals de l'any vinent, Jordi Orobitg.

Aquest però no es va presentar a la candidatura de les darreres eleccions locals, l'única opció legal que hi podia haver perquè substituís Coloma era fer que totes les persones que en formaven part, suplents inclosos, presentessin la seva renúncia, com així van fer.

Ara doncs, després que la Junta Electoral hagi aportat les seves credencials, si no hi ha cap canvi, el nou regidor hauria de poder ser nomenat en el proper ple municipal de la corporació de Lloret de Mar, que amb tota probabilitat serà a finals de mes: i, per tant, la plaça vacant que va deixar Eduard Coloma només haurà estat desocupada poc més d'un mes, ja que el dia 18 d'octubre va ser quan Coloma va abandonar el càrrec de regidor d'ERC a l'oposició.