El litoral de la Costa Brava no accepta més ports esportius nous, malgrat que aquesta zona es converteix cada estiu en un pol d'atracció per a embarcacions d'esbarjo. Per aquest motiu, el candidat del PSC per Girona, Joaquim Nadal, proposa que s'impulsi l'ampliació dels ja existents com han fet poblacions com Roses, l'Estartit o Port d'Aro. D'altra banda, l'encara conseller de Política Territorial i Obres Públiques va assolir ahir al matí durant una trobada a l'agrupació del PSC de Figueres el compromís d'executar el 100% dels camins de ronda, adquirint els espais privats pel seu potencial turístic.

"Cal esprèmer al màxim les possibilitats que ofereixen les làmines d'aigua existents i tramitar que les ampliacions es facin a partir d'aquestes". I és que, segons Nadal, el litoral de la Costa Brava no permet construir-ne de nous. En aquest sentit, va destacar que cal apostar per la progressiva reducció de les boies i morts martítims per pantalans mòbils.

D'altra banda, el candidat socialista va insistir que cal "concretar un gran GR" amb els camins de ronda. Segons Nadal, hi ha estudis que acrediten que que el 80% dels recorreguts tenen continuïtat i només un 20% són discontinus. En aquest sentit, el candidat es va comprometre a l'aposta del PSC per a l'execució del 100 % d'aquests camins, adquirint aquelles parcel·les que siguin privades. I és que, per Nadal, aquestes zones tenen un alt valor turístic però també són ?"elements singulars de senderisme".

A banda d'això, Nadal va insistir en la importància de vincular el turisme i la gastronomia per tal de "desestacionalitzar-lo" i va posar com a exemples d'aquest objectiu els casos del conveni entre el Bulli i Roses o la Beca Ferran Adrià de l'Escala.