La construcció de l'edifici de la nova escola Sa Forcanera de Blanes està més a prop. El Govern acaba de treure a licitació la redacció del projecte constructiu per 425.546 euros i fins al 3 de gener es podran presentar aquelles empreses que vulguin participar en el concurs. Està previst que s'obrin les ofertes l'1 de febrer i, després, l'elegida tindrà tres mesos per fer l'assistència tècnica per a la redacció dels projectes i estudis.

Aquest anunci de licitació arriba nou dies després que els pares, mares i alumnes del centre, que està en barracons, engeguessin les mobilitzacions perquè el Govern no havia escollit Blanes com a segona escola de les comarques gironines prioritària a construir. Aquell mateix dia, però, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, els va dir que el compromís d'Educació i el Govern era treure l'escola a licitació en deu dies i, finalment, així ha estat, ahir Gisa ho publicava.

Des de l'Associació de Pares i Mares d'Almunes (AMPA) de l'escola Sa Forcanera celebren que el Govern hagi complert amb aquest primer compromís i el president, Jordi Vila, assegurava ahir que "és un primer pas, a partir d'aquí caldrà veure que tot va endavant i que un cop estigui el projecte fet no es quedi pas al calaix". Però alhora va recordar que les protestes que van començar fa una setmana han funcionat.

A banda, a l'AMPA preocupa que hi pugui haver un canvi de Govern a la Generalitat de forma relativa, explica, perquè segons Vila durant aquests dies de campanya electoral els pares s'han reunit amb els diferents partits polítics "tots ens han dit que està clar que cal fer l'escola, i això ens dóna ànims, però vaja, mai et pots fiar d'un polític".

L'escola Sa Forcanera de Blanes es troba en l'actualitat en barracons i el consistori va condicionar un terreny perquè s'hi pugui edificar el nou centre i així acabar amb la saturació, així com amb els problemes de goteres i espais, que denuncien pares i alumnes.