Figueres acollirà dimarts la preestrena a Catalunya de la pel·lícula Caracremada del director figuerenc Lluís Galter que va ser premiat amb una de les Beques Agita 2008 per aquest projecte.

La sessió es portarà a terme a dos quarts d'onze del vespre al CatCinemes amb la col·laboració de Diòptria i amb l'entrada gratuïta.

A la pel·lícula Caracremada, el sobrenom donat per la Guàrdia Civil a Ramon Vila Capdevila, es reflexiona sobre la resistència llibertària al règim de Franco a través del darrer guerriller actiu. El 1951 la CNT va ordenar la retirada dels seus militants, però Ramon Vila va quedar-se als boscos de les terres interiors de Catalunya, on va tornar a començar pel seu compte l'operació de lluita. Domènec Bautista. El veterà actor Lluís Soler dóna vida al protagonista. Soler ha participat en nombrosos produccions de cinema, teatre i televisió com Vostè mateix, La ciudad de los prodigios, Mariposas de luz, El cor de la ciutatPoble Nou. Completen el repartiment Aina Calpe, Andreu Carandell, Domènec Bautista i Carles Garcia.

La pel·lícula que ja va participar al Festival de Venècia és una producció de Mallerich Films Paco Poch, juntament amb Cromosoma S.A, i l'Associació Cultural Passos Llargs, i compta amb la participació de Televisió de Catalunya.

Col·laboració figuerenca

La proposta de la pel·lícula va ser un dels molts projectes premiats amb les Beques a la Creació i Ajunts a la Producció, Exhibició i Difusió de les Arts de l'AJuntament de Figueres, denominades Agita.