Gairebé la meitat dels municipis gironins -concretament, 93 dels 221- no ha presentat encara els comptes de 2009 a la Sindicatura o ho han fet de forma incompleta, malgrat que, per llei, els havien d'haver entregat el passat 15 d'octubre, segons ha informat el propi organisme. A més, n'hi ha 35 que van entregar la documentació fora de termini. Mentrestant, dos consells comarcals -el de l'Alt Empordà i el del Pla de l'Estany- tampoc han fet arribar les seves dades, mentre que el de la Selva ho ha fet també amb retard. Aquest any, a més, cal tenir en compte que el retiment del Comte general de les corporacions locals de 2009 s'ha dut a terme per primera vegada en el marc de la nova llei de la Sindicatura de Comptes, aprovada pel Parlament el passat 27 de maig i que condiciona el lliurament de subvencions o transferències de la Generalitat al compliment del deure de remissió dels comptes a la Sindicatura. Així doncs, els consistoris que no hagin presentat els comptes correctament davant de la Sindicatura es podrien quedar sense ajuts del Govern català.

Al conjunt de Catalunya, són un 38,2% els consistoris que han presentat els comptes dins del termini legal establert i amb tota la informació requerida per la llei. Això suposa, segons informa el propi organisme, una millora de 20 punts percentuals respecte a les dades del retiment del Compte general de l'exercici de 2008.

A les comarques gironines, el percentatge de localitats que no han presentat els comptes se situa en un 42%, i en el llistat s'inclou la pròpia capital de la demarcació, Girona, així com altres ciutats rellevants com Blanes, Olot, Tossa de Mar o Palafrugell.

D'altra banda, hi ha 35 municipis més que han presentat els seus comptes fora de termini, entre els quals s'inclouen Caldes de Malavella i Cassà, entre altres.