El projecte de construcció d'una línia elèctrica de 110 quilowats (110 kV) entre de la subestació de Sils i una de nova a Riudarenes haurà de passar pel tràmit de l'avaluació d'impacte ambiental, segons ha decidit el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat.

L'objectiu d'aquesta nova infraestructura és transportar l'electricitat sobrant de la subestació de la línia de Molt Alta Tensió (MAT) des des Riudarenes cap a pobles del Maresme i la Selva Marítima, una infraestructura inclosa en el pla d'Emergia 2006-2015 de la Generalitat. Aquesta línia però que va rebre el rebuig de l'Ajuntament de Sils, perquè tot i que el seu traçat no estava definit ara fa dos anys, la seva previsió és que s'ubiqués al límit de l'espai protegit dels Estanys de Sils.

Per tot això, Medi Ambient ha decidit que cal fer el tràmit de l'avalució d'impacte ambiental perquè la memòria ambiental que acompanya el projecte "no valora les possibles afectacions indirectes a l'espai natural dels Estanys de Sils" i també perquè aquesta infreastructura pot suposar "un increment significatiu en l'impacte sobre el paisatge, tenint el compte que a la zona ja existeixen altres liníes elèctriques d'alta tensió".

La consellera també destaca que "el projecte genera incerteses ambientals que no estan suficientment documentades", i que per això caldrà duu-lo a l'avalució d'impacte ambiental i, a més, haurà d'incloure la subestació elèctrica que Red Electrica preveu construir a Riudarenes per així "valorar ambientalment els efectes de la suma d'ambdós projectes".

Per tot això, es demana que el Govern aporti noves alternatives al projecte que millorin la integració al paisatge; posar mesures correctores per minimitzar l'impacte visual a la urbanització de Mallorquines i del sector de l'església; s'afectin al mínim les zones forestals i l'avifauna que circula per la zona dels Estanys, entre d'altres.