La regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro va iniciar ahir un servei adreçat a persones dependents: el lliurament d'àpats a domicili. D'aquesta acció en seran beneficiaris, inicialment 12 persones que rebran un àpat diari equilibrat. El menú està totalment personalitzat seguint les pautes mèdiques que requereix cada persona (per exemple, en situació de diabetis o obesitat). El servei s'estructura de la següent manera: l'empresa de càtering contractada, Eurest, lliura cada tres dies (dilluns, dimecres i divendres) els àpats dels dos dies següents, en fred per guardar a la nevera i pensat en consumir els dos dies següents, i que només requereixi ser escalfat en microones.

Amb aquest sistema de lliurar els àpats es vol garantir que sempre i tothom rebi el menjar, amb independència dels problemes de transport que puguin sorgir o de si en el moment de lliurament, per les circumstàncies que siguin, l'usuari no fos al seu domicili. El cost del menú és de 8,42 euros, i es vehicula amb fórmula de copagament entre l'Ajuntament (que subvenciona fins al 60%) i el propi beneficiari.

Aquest nou servei està pensat per a persones dependents que desitgen romandre en el seu domicili, però que es veuen afectades per un deteriorament físic o cognitiu o amb dificultats socials, que tenen disminuïda la seva capacitat d'autonomia i que no es poden valer per si mateixes o que la persona cuidadora no les pot atendre en la seva totalitat.