El litoral de les comarques de Girona disposa de 209.722 metres dels quasls, 42.688 són trams sense recorregut. És a dir,un 20% del litoral no disposa de cap forma d'accés adaptat per a les persones. La resta es dividex entre camins de ronda (78.724 metres) i trams que disposen de recorreguts litorals com per exemple passeigs o platges (88.310 metres).

El Departament de Política Territorial o Obres Públiques (PTOP) ha fet un inventari exhaustiu del litoral de Catalunya i la conclusió principal és que el 90% de la costa catalana és accessible per als ciutadans. Ja sigui per passeigs, platges o pistes (65%) o bé per camins de ronda (25%). La majoria d'aquests camins, a més, tenen senyals d'orientació i informació sobre el recorregut.

El trams sense camí litoral a les comarques de Girona són: des de punta Blanca fins a Tudela (el Port de la Selva i Cadaqués), des de punta Milà fins cala Pedrosa i des de cala Pedrosa fins l'Estartit (Torroella de Montgrí), des de s'estufador de Garbí fins punta sa Llenga (a Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d'Aro i Tossa de Mar), i des d'Es Pa de Sucre fins a punta des Cabdells (Lloret de Mar). A banda d'aquests sis trams que sumen més de 42 ?quilòmetres, n'hi ha tres més que sumen uns altres 10 quilòmetres més de litoral inaccessible. Un d'aquests trams correspon al Baix Camp i els dos més al Baix Ebre i el Montsià.

Camins assenyalats

Els camins de ronda tenen una longitud de 2.900 metres. El 33% tenen una amplada inferior als 1,5 metres, un 32% entre 1,5 i 3 metres, un altre 21% entre 3 i 5 metres i la resta corresponen a trams de 5 metres d'ample o platges. A més un 81% tenen senyals d'orientació, el 67% ofereix informació sobre el recorrregut com per exemple el temps o la dificultat, i un 29% té informació sobre l'entorn natural, els elements històrics o patrimonials.