El Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya ha atorgat una menció honorífica als jutjats de Pau de Lloret de Mar per la "celeritat i eficiència" amb què han tramitat els expedients dels judicis de faltes. El Jutjat, que forma part del partit judicial de Blanes, ha dut a terme fins a 81 judicis de faltes durant el 2009, el que representa una "activitat ordinària per damunt d'altres jutajts de pau", segons anuncia la pròpia Generaltat.

El Govern català també dóna el seu reconeixement explícit a la senyora maria Dolors Fontseré, titular del Jutjat, i als sis funcionaris que integren la seva plantilla, perquè "demostren una capacitat organitzativa i de tramitació d'assumptes que el fan mereixedor d'aquesta distinció".

Des dels Jutjats es va valorar positivament la distinció, sobretot, en el moment de crisi i desprestigi de la tasca dels funcionaris. "Dins del context de crisi i de retallades per als funcionaris que hi ha avui en dia, que et reconeguin la feina feta sempre és una satisfacció", va comentar el secretari del Jutjat, Josep Maria Rivera. El secretari va explicar que en el dia a dia tenien la sensació que era un jutjat amb força activitat. "Ja teníem la sensació que és un dels jutjats de pau més importants de Catalunya pel nombre de població de Lloret, prop dels 40.000 habitants, i pel nombre de funcionaris que hi treballem, que és més alt que a la majoria", va destacar Rivera. "És bo que es reconegui la feina de cara a nosaltres, però també a la gent per trencar una mica amb la mala imatge que tenim els funcionaris", va afegir.

Finalment, va destacar que tota la gent que treballa als jutjats està "contenta" amb el reconeixement i que preveuen anar a la recepció que es farà el proper 13 de desembre al Palau de la Generalitat per fer entrega del premi.