Una de les principals queixes dels alcaldes arran de la nevada del passat 8 de març va ser la informació. El director dels serveis territorials d'Interior, Marc Vidal, va explicar que el problema va ser l'"excés" d'informació que els arribava. Per aquest motiu, i durant la primera reunió dels serveis d'emergències i administracions competents de la temporada de mobilitat hivernal, Vidal va anunciar la millora i "flexibilització" dels sistemes de comunicació. "Ara la informació és més esquemàtica", va concretar.

El director territorial d'Interior a Girona, Marc Vidal, va explicar que una de les mesures que s'ha ofert als municipis que no disposen de policia local és la xarxa Rescat. Un sistema de comunicació via satèl·lit que que permetrà, aquesta vegada, als alcaldes comunicar-se entre ells en cas d'emergència. Vidal ha concretat que s'ha "flexibilitzat" la comunicació amb un sistema més eficient.

D'altra banda, el director territoral va informar que 80 municipis de les comarques de Girona no disposen de pla Neucat. Vidal va assegurar que tots els municipis de la província -208 perquè no inclou la Cerdanya- tenen plans bàsics d'actuació en cas d'emergència (Procicat), i que aquests 80 ja han demanat la subvenció per desenvolupar el pla específic per emergència de neu. I va afegir que d'aquests, cinc l'haurien de tenir de forma obligatòria pel seu risc de nevades.

"Les errades van ser les actualitzacions i la posada en marxa d'aquests plans", va afegir.

Les elèctriques presents

Una altra de les novetats que es van presentar ahir va ser la d'incloure un representants de les companyies elèctriques al centre de coordinació quan hi ha temporal com el del passat 8 de març.

D'altra banda, aquest any es posa en marxa un nou dispositiu d'alerta anomenat Allaucat que afectarà només als municipis de Ribes de Freser, Tosses, Queralbs i Setcases i que s'orienta en la prevenció i actuació en cas d'allaus.