L'empresa instal·ladora del futur Teatre municipal de Lloret de Mar, que estava subcontractada per la constructora, també va entrar en concurs de creditors i el govern n'ha hagut de buscar una altra per poder acabar les obres. Així ho va confirmar el regidor de Noves Infraestructures, Romà Codina, que va explicar que les obres ja s'han reprès i que la instal·lació podria estar enllestida entre finals de gener i principis de febrer.

Cal recordar que el passat setembre, l'empresa proveïdora de les butaques del teatre se les va endur per por de no cobrar en saber que la constructora Proinosa havia entrat en concurs de creditors. En aquell moment, l'Ajuntament es van reunir amb l'empresa constructora per analitzar la situació i aquesta es va comprometre a acabar l'obra, malgrat el concurs de creditors. Llavors la proveïdora va retornar les butaques.

En aquest moment, aquells problemes estan solucionats i l'obra segueix el seu curs, tot i que la inauguració s'ha allargat. Segons Codina, les obres ja s'han reprès, van a bon ritme i les butaques estan instal·lades. "Actualment hi ha fusters i pintors que estan treballant en els acabats i, a més, s'estan començant a instal·lar les grades a l'aire lliure", va comentar. En aquest sentit, el regidor va explicar que l'únic entrebanc que queda és "tancar" la qüestió de l'empresa instal·ladora, que també va entrar en concurs de creditors. "L'empresa instal·ladora va entrar en concurs de creditors i se n'ha hagut de buscar una altra. Però els tràmits per fer la nova concessió ja estan en marxa", va confirmar. L'empresa s'encarregava de fer totes les diverses instal·lacions (electriques, d'aire i d'altres). "La majoria d'instal·lacions estan molt avançades, només cal acabar-les", va afegir Codina.

El nou Teatre sembla no tenir gaire sort, ja que els contratemps han estat diversos. A banda d'aquesta darrera empresa, cal recordar que les dues constructores també van entrar en concurs de creditors. Proinosa va ser la segona empresa que es feia càrrec de les obres després que la primera, que era Stachys i Triferca, entrés en fallida el març de l'any passat. En aquell moment, doncs, Proinosa, que estava construint el nou casino, va ser l'encarregada de continuar l'obra. Fa pocs mesos, però, l'empresa -rebatejada com a Altiare-, també va presentar concurs de creditors. Cal destacar,a més, que la constructora està implicada en el cas Pretòria, un fet que, segons alguns mitjans, podria haver estat un dels agreujants.

Malgrat els entrebancs sorgits, el govern confia que el Teatre pugui estar a principis d'any. "Calculo que podria estar enllestit a finals de gener o principis de febrer", va comentar Codina, que va afegir que també falta l'adequació i enjardinament de tot l'espai de l'entorn. Unes obres, però, que ja estan adjudicades i seguiran els plasos previstos. Amb tots els entrebancs, la inauguració es retardarà unes setmanes de l'última data amb què treballava el govern, que era aquest novembre. En definitiva, la situació de crisi ha passat factura a nombroses empreses i Lloret n'ha sortit perdent, tot i que a principis d'any comptarà, en principi, amb el nou Teatre i el sociocultural, que acollirà la biblioteca.