Les sales polivalents de la Burés seran una realitat a principis de ?l'any vinent, ja que aquesta setmana s'han començat les obres a la nau número 3 del complex de l'antiga fàbrica tèxtil d'Anglès, que és on s'alçaran aquests nous equipaments municipals.

Les obres, que tenen un pressupost d'uns 280.000 euros, s'han iniciat amb la rehabilitació de la façana exterior, que recuperarà l'estat anterior de quan era fàbrica tèxtil i els treballs seguiran llavors, amb la separació de les diferents sales així com amb la construcció d'un tribuna, que esdevindrà l'escenari d'un dels locals polivalents.

El regidor d'Urbanisme d'Anglès, Josep Santané (PSC), explica que són uns treballs que es preveuen enllestir en tres mesos i que una de les condicions que va posar el Departament de Cultura al consistori per poder convertir aquesta nau en seu dels locals polivalents és "restituir-ho tot com l'original".

Una demanda que cal recordar que va impedir l'inici de les obres abans perquè l'edifici del Vapor de la Burés s'ha declarat Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN), i aquelles reformes que es vulguin fer en el complex requereeixen del vistiplau de la Comissió de Patrimoni i, en aquest cas, es va obligar el consistori d'Anglès a realitzar una sèrie de retocs en el projecte original per vetllar per l'edifici.

El projecte d'aquests polivalents de la Burés contempla la creació de tres sales, que tindran diferents usos: una de principal, que tindrà capacitat per a unes 1.870 persones, i llavors una altra destinada per a sala de ball dels jubilats, i l'última serà annexa al museu i tindrà una capacitat per a 421 persones.

Amb aquestes tres sales polivalents, Anglès tindrà un nou espai on poder fer teatre i d'altres disciplines escèniques que ara es fan en d'altres espais però que no són de propietat municipal.

Una nau buida

Amb aquestes obres, per tant, quedarà una sola nau de la Burés buida de les que són propietat del consistori, ja que el museu del Vapor de la Burés es va inaugurar l'11 de setembre d'aquest any amb el seu edifici totalment restaurat i que té un nou accés que endinsa el visitant cap al pavelló on s'ha alçat la recepció del museu i on també es pot contemplar la joia industrial de la màquina de Vapor.

La nau buida de l'antiga tèxtil de la Burés que encara és propietat municipal no està clar a què es destinarà, tot i això el consistori va admetre fa més d'un any que volia vendre-la. I, a més, en l'indret que ocupa es podrien edificar habitatges, ja que està permès per la qualificació del sòl.