Costes del Ministeri de Medi Ambient ha imposat una sanció de 2.038,85 euros als amos de la finca de Can Juncadella per l'abocament de sorra que van fer aquest mes de juliol a la cala des Rajols de Lloret de Mar. El departament va realitzar una inspecció el passat 4 de novembre, després d'haver obert diversos expedients, per analitzar la situació de la platja i va constatar que la majoria d'actuacions havien estat retirades. Malgrat que s'hagi restituït gran part de les accions, el Ministeri ha decidit imposar una multa per l'abocament de sorra.

Segons Costes, la situació actual és que de totes les accions que els amos de la finca van realitzar durant l'estiu, només queda la primera escala que van posar, que era de fusta, i una petita conducció de ciment per canalitzar les aigües pluvials. Aquestes, però, no havien estat les úniques accions. Cal recordar que els propietaris de la finca també van instal·lar una segona escala de ferro, que allargava la de fusta, una pèrgola de fusta a la part de dalt de la cala i l'abocament de sorra a la platja, que sempre ha estat de còdols. De totes aquestes actuacions, però, ja no en queda pràcticament res, perquè han estat retirades i en el cas de la sorra se l'ha endut el mar.

Segons consta en la resolució del Ministeri, en concret, la sanció és per realitzar obres sense autorització en zona de domini públic marítim terrestre. En aquest sentit, Costes considera l'abocament de sorra a la cala com una "infracció administrativa qualificada com a greu".

Per valorar l'import de la multa, el reglament de Costes preveu que la sanció ha de ser el 50% del valor de les obres que s'hi han realitzat. En aquest sentit, el Ministeri considera que el trasllat i evaquació manual d'uns 110 metres cúbics de sorra a la platja i el posterior perfilat d'aquesta podria pujar a uns 4.077,70 euros. I, per tant, la multa és la meitat d'aquest cost. Finalment, el Ministeri imposa el termini de pagament i especifica que la "resta d'accions sense autorització, fora del domini públic, es comuniquen" a la direcció General de Ports, Aeroports i Costes de la Generalitat.

Per altra banda, cal recordar que fa menys d'un mes el departament de Medi Ambient de la Generalitat va portar les diverses actuacions realitzades als jutjats, ja que considera que es tracta d'obres que "no es poden legalitzar perquè són incompatibles amb un espai protegit". Aquesta finca es troba en una paratge dins el Pla d'Espais Natural (PEIN) Massís de Cadiretes.