L'IES Vescomtat de Cabrera d'Hostalric està més a prop de recuperar l'horari intensiu després que en la darrera reunió amb el Departament d'Educació, es va comunicar als pares que "si calia fer marxa enrere, es faria" va assegurar el secretari de l'Associació de Pares i Mares (Ampa), Joan Carles Blàzquez.

I és que els pares i alumnes d'aquest centre protesten des del mes de maig per recuperar aquest sistema horari intensiu després que se'ls va informar durant l'any passat que a partir d'aquest curs 2010-2011 se'ls cancel·lava, després de fer-lo durant dos anys quan es va començar a fer la sisena hora en els centres.

El secretari de l'Ampa relata que l'argument d'Educació per amb tota probabilitat tornar a permetre l'horari intensiu es que a l'estiu es permetrà als centres escolars que es pugui fer així el mes de juny i que en el cas d'Hostalric "si tota la comunitat educativa hi està d'acord, el centre podrà decidir de fer-lo tot el curs", explica Blàzquez. Un fet que es podria materialitzar a partir del mes de gener amb el retorn a aquest sistema horari.

Una trobada feta fa un mes entre l'Ampa i el departament; i que es repetirà dimecres i que si no hi ha canvi "ells ho autoritzaran", ressalta el secretari. Tot i això, no amaga que "ens va soprendre el canvi d'actitud perquè érem molt pessimistes però ara, ens van dir que si calia es podia tornar a recular en el que havien decidit ho farien". Una decisió que si el Departament d'Educació pren aquesta setmana, es farà uns quinze dies abans que Artur Mas sigui investit pel Parlament català com a nou president de la Generalitat. Si finalment, Educació no retira l'horari partit, els pares no descarten seguir pressionant els futurs membres del Departament d'Educació entrant.

Aquest canvi d'horari, el partit, a l'institut d'Hostalric ha provocat un trasbals a les famílies ja que els alumnes s'han d'esperar bastant per poder fer una classe a la tarda. Un fet que suposa que els estudiants comencen a un quart de 9 del matí les seves classes i les finalitzen a dos quarts i cinc de dues. Llavors fins a dos quarts de quatre no tornen a tenir classe, que s'allarga només una hora. Aquest és l'horari que fan durant tres dies a la setmana i que suposa el rebuig dels pares i escolars.

A banda, aquest institut té la particularitat que acull nois i noies de sis municipis de l'àrea del Baix Montseny, cosa que suposa fer molts quilòmetres de ruta escolar i a banda, comparteixen els autobusos escolars amb els de l'escola Mare de Deú dels Socors, amb els quals han de coordinar el transport. Un fet que ha funcionat durant dos cursos amb l'horari intensiu i així s'ha evitat que els alumnes haguessin de passar moltes hores fora de casa, com està passant ara.