L'Ajuntament de Lloret de Mar té previst aprovar en el proper ple un seguit de mesures adreçades a potenciar l'ús del pàrquing entre els veïns de la població. Per fer-ho es farà una modificació de les ?taxes municipals que entrarà en vigor a partir de l'any vinent. En aquest sentit, el consistori oferirà un abonament nocturn de 10 euros al mes pel pàrquing de Sa Caleta, que permetrà aparcar de nou del vespre a nou del matí en l'època de màxima afluència, que és de 15 de juny a 15 de setembre. També es faran uns abonaments mensuals per als pàrquings perifèrics amb combinació de transport públic i aparcament de bicicletes. El preu anual d'aquests abonaments serà de 700 euros i inclourà el de transport urbà, que per separat és de 240 euros. A més, els usuaris que vulguin podran fer ús dels aparcaments de bicis que hi ha als pàrquings.

L'objectiu del consistori és que amb l'afavoriment de l'aparcament a l'exterior, els habitants i visitants es puguin desplaçar en transport públic o bici al centre. "Un dels objectius principals d'aquestes accions és fomentar que s'utilitzin més els pàrquings perifèrics. La idea és que els usuaris dels pàrquings del centre optin per aquesta nova possibilitat i es traslladin còmodament al centre, ja sigui amb bici o amb transport urbà", va comentar el regidor de mobilitat, Ignasi Riera. Finalment, també es preveu crear uns talonaris de 70 euros que inclourà 100 hores d'aparcament.

Per altra banda, l'ajuntament ampliarà l'horari de zona blava, des del 15 de juny al 15 de setembre, de dilluns a divendres de vuit del matí a les dotze de la nit. Riera va destacar que "en època de màxima afluència és important potenciar la rotació de vehicles a la zona blava".