L'Ajuntament de Sils acaba d'aprovar el nou pressupost que regirà les arques muncipals l'any 2011 i que ascendeix a 4,4 milions d'euros; 400.000 euros menys que el de 2010. Aquest, però, no és l'aspecte comptable més destacat, sinó que la inversió baixa fins a 100.000 euros, el que ve a representar 240.000 euros menys que el compte de l'any passat -que en el capítol d'inversió ascendia fins als 340.000 euros- i llavors, el govern d'IdS ho va qualificar de pressupost ajustat per a l'època de crisi econòmica.

En el cas d'aquest compte que ahir es va portar a votació del ple, l'alcalde de Sils, Martí Nogué (IdS), va explicar que aquest reajustament es deu en primer lloc a què "aquest 2010 hem eixugat el dèficit que portàvem del 2009 i perquè se'ns ha obligat per llei a fer un escenari pressupostari a tres anys vista en superar en un 0,17% el màxim permès". El Ministeri d'Hisenda va marcar en un 5,17 per cent el límit de dèficit permès als ajuntaments al tancament dels comptes de 2009, i Sils ha arrossegat un negatiu de romanent de tresoreria de 263.000 euros, que és superior a aquest percentatge.

A més, el batlle va dir que les inversions que es preveuen en el pressupost de 2011 són "mínimimes i per temes de materials, per la brigada i poca cosa més", ja que l'escenari econòmic ha obligat l'Ajuntament de Sils a "assumir durant el 2010, 263.000 euros de la davallada d'ingressos", que es fonamenta en la caiguda de l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO) durant el 2009.

Des de l'oposició, el grup de CiU es va abstenir perquè "el govern ha gestionat malament el tema de la nostra participació en els comptes", va dir Francesc Anoro. Des del grup municipal d'AMS es va destacar que donaven el seu vot afirmatiu "per responsabilitat política" i perquè "el pressupost s'ha reduït en un 6,5% respecte a l'anterior", va afirmar Maria Josep López.

Finalment, ICV de Sils, formació que va votar en contra dels comptes presentats pel govern -Albert Miralles (ICV)- ho va justificar tot assegurant que "l'any pasat vam donar confiança en el pressupost però vista la gestió política aquest any i la poca informació no hi estem d'acord", i a banda, "nosaltres voldríem un pressupost més social i més en una temporada de crisi com l'actual".