El conveni del personal laboral de l'Ajuntament de Sils havia de passar pel darrer ple de l'any com un punt sense massa debat però finalment es va convertir en una baralla dialèctica entre l'equip de govern d'Independents de Sils (Ids) i la resta de grups municipals que es troben a l'oposició (CiU, AMS, ICV). Tot i això, el conveni es va aprovar davant molts treballadors del consistori.

La tensió es va iniciar després que el grup de CiU, amb Francesc Anoro com a portaveu, va començar a demanar al govern que es miressin diferents articles del conveni que al seu parer "cal arreglar si cal perquè no veig que calgui diferenciar-los dels funcionaris", va ressaltar Anoro en diverses ocasions, mentre comparava articles d'ambdós convenis.

Un fet que va fer saltar l'alcalde, Martí Nogué, que li va dir a Anoro que el conveni ja s'havia signat amb els representants sindicals "i si hi havien estat d'acord, hauria de ser vàlid". Aquest alhora va irritar Anoro que el va acusar de "tenir el conveni fet i que passar-lo pel ple no serveixi de res".

A tot això, la resta de grups de l'oposició juntament amb diferents regidors de CiU van acusar el govern "d'haver-nos donat la informació la setmana pasada quan des del juny del 2009 ja teníeu la proposta presentada", va dir el regidor d'ICV Albert Miralles, que va afegir que "això d'anar a l'estil de portar-ho a votació a última hora, és estil "Martí" -en referència al batlle- i de falta de diàleg". Un tema al qual també va fer referència el grup d'AMS, tot i això va dir "que no posaríem pals a les rodes, però no estem d'acord amb el procés que s'ha dut tot a terme, han tingut molts dies per entregar-nos-ho tot", va dir M. Josep López.

Aquest fet també va encendre més els ànims, fins al punt que el batlle va acusar el grup de CiU de "no haver fet un conveni llavors quan governàveu i ara critiqueu aquest". Unes acusacions que van culminar amb crits però el conveni es va aprovar amb l'abstenció d'AMS i el vot a favor de la resta.