Caldes de Malavella comptarà a partir de la setmana que ve amb una nova plaça i jardí public, que s'ha convertit també en un mirador de les termes romanes, vestigi d'aquesta localitat balneària. Aquest nou espai és fruit de la recuperació de la zona de l'ermita de Sant Grau i tot l'entorn d'aquests banys.

En concret, les obres, que es van començar aquest estiu, han consistit en crear un plaça, restaurar un tram de la muralla i les dues glorietes noucentistes del recinte on hi ha els vestigis arquitectònics romans. Una zona d'esbrajo que ha permès recuperar els jardins neoclàssics de l'antiga embotelladora Imperial de Caldes de Malavella.

Aquest espai fins ara s'havia anat degradant i estava tancat però a partir d'ara Caldes ha guanyat un pulmó verd, que segons l'alcalde, Joan Colomer (PIC), "no estarà del tot acabat, però volíem obrir-lo ara perquè la gent de Caldes hi pugui anar per Nadal". I és que encara falta arreglar la zona més propera a les termes romanes, que es farà juntament amb la finalització de restauració d'aquests vestigis. Aquest jardí romandrà tancat durant les nits.

Subvenció de Foment

Aquests treballs tenen un pressupost aproximat de 600.000 euros, finançats en un 75% pel Ministeri de Foment, a través d'un conveni signat amb l'Ajuntament de Caldes de Malavella dins de les subvencions de l'1% cultural.

Per donar la benvinguda a aquest nou parc de la població el proper dissabte 18 de desembre s'obrirà al públic a les 6 de la tarda i l'Ajuntament ha organitzat una diada amb els gegants i capgrossos de Caldes, acompanyat d'una cantada de nadales a càrrec de la Coral Cantaires de Caldes de Malavella i un refrigeri.

Paral·lelament a aquesta inauguració, se seguirà treballant en les termes romanes, en concret la brigada de restauració i manteniment de monuments de la Diputació de Girona està efectuant una campanya de recuperació de les Termes, treballs que encara s'allargaran uns mesos i dels quals l'Ajuntament en financia el material. L'alcalde caldenc explica que "encara queden uns mesos i estem buscant finançament per al material i la seva museïtzació". Uns treballs que comptaran amb una inversió d'uns 200.000 euros, que s'inclourien en el pressupost del 2011 que està preparant el consistori.

Entre els treballs per a la museïtzació que es preveuen hi ha "marcar el recorregut, fer una passera i una caseta", relata el batlle, que espera que sigui aviat una realitat.