Els pares i mares de l'institut-escola de Lloret de Mar van mostrar ahir públicament la seva "indignació" pels diversos enderreriments que s'han produït sobre l'inici de les obres de la nova instal·lació escolar. Els pares asseguren que el Departament d'Educació de la Generalitat els ha enganyat i no els dóna explicacions ni els motius dels endarreriments. Com a mesura de protesta, van anunciar que no portaran els nens i nenes a l'escola durant tot el mes de gener i van exigir una resposta per escrit del departament amb la data definitiva del començament de les obres. Cal recordar que els alumnes fan classe en barracons i que Educació els ha fet arribat fins a tres dates.

"Volem expressar la nostra total i absoluta indignació davant de les continuades mentides rebudes per part del Departament d'Educació, sobre la data d'inici de les obres de l'institut-escola", van assegurar els pares davant dels mitjans en el comunicat que van fer públic. Els pares defensen que l'actual situació és molt negativa per a l'educació dels seus fills. "La falta d'espai, equipaments i infraestructures creiem que dificulta i afecta seriosament els alumnes en el seu aprenentatge i els mestres en la seva tasca educativa", van denunciar. Els pares asseguren que els dies que plou, per exemple, la zona queda totalment negada d'aigua i els nens no poden fer servir els terrenys com a pati.

La situació ha arribat al límit, segons van explicar els pares. "L'última data que ens van donar va ser l'1 de desembre i aquí no han començat les obres. Ha quedat clar que va ser un anunci electoralista", va denunciar la portaveu de l'Ampa, Mònica Clotas. L'Ampa creu, doncs, que s'ha arribat al límit de la situació i, per això, ha decidit passar a l'acció amb aquesta iniciativa de no portar els nens a l'escola. "Per la nostra part hem estat pacients i respectuosos, no hem volgut ser més que ningú, hi ha molts nens i nenes a Catalunya que no tenen escola i que com nosaltres estudien en barracons, però hem seguit totes les passes que havíem de seguir i a canvi no hem rebut res, hem arribat al límit", van expressar a través del comunicat.

Així doncs, el primer pas ha estat denunciar la situació públicament i anunciar la mesura de protesta. A partir d'ara caldrà esperar quina és la reacció del Departament per estudiar possibles noves mesures. En el cas que els arribés una data en ferm a través d'un escrit del Departament, podrien desconvocar la protesta.

Aquestes mesures no són les úniques que han posat en marxa els pares dels alumnes. A partir d'ahir a la tarda i durant els propers dies, els pares i mares afectats signaran un manifest en què exposaran la situació de l'escola i pretenen portar-lo directament al Parlament de Catalunya per entregar-lo en mà al conseller d'Educació en funcions, Ernest Maragall. La idea de l'Ampa és recollir les signatures durant els propers dies i portar el manifest dijous que ve. Els pares volen intentar resoldre el conflicte abans de l'arribada del nou govern de la Generalitat, ja que totes les relacions s'han fet amb l'actual equip.

Per la seva part, des de l'Ajuntament es va voler donar suport a les reivindicacions dels pares, ja que és el tercer incompliment d'Educació. "És incomprensible que contínuament l'Ajuntament i l'Ampa hagin d'estar pressionant el departament perquè compleixi els seus compromisos. És una falta de respecte als professors, Ampa, alumnes i famílies que porten més de quatre anys esperant aquest centre", va afirmar la regidora d'Educació, Ester Olivé. L'alcalde Xavier Crespo també va mostrar la seva indignació per les formes mostrades pel Departament.