Aprincipis de novembre (del 2010) deixava d'estar operatiu l'ascensor del CAP 1 de Blanes. S'hi va penjar un rètol advertint els usuaris que restaria inutilitzat fins al 9 de desembre (del 2010) mentre s'instal·lava un nou aparell i es canviaven, per unes de més modernes i segures, les quatre portes que comuniquen la plata baixa amb els altres tres nivells de l'edifici: soterrani, primer pis i segon pis.

Mentre es feien (fan) aquestes obres les mares (i pares) dels infants més petits haurien (han) de deixar els cotxets a la plata baixa, ja que el servei de Pediatria està ubicat a la segona planta. També els pacients més vells i/o amb disminució de la seva mobilitat veurien (veuen) alterada la seva accessibilitat a les consultes.

Només la bona voluntat i disposició del personal mèdic i d'infermeria baixant a atendre a la planta baixa tots aquells a qui és impossible o molt dificultós baixar i pujar escales evitaria (evita) patiments afegits als que ja presenten aquests pacients.

Quan escric aquestes ratlles (10 de desembre del 2010) els treballs continuen, l'ascensor segueix sense estar operatiu i les últimes informacions al respecte situen la seva posada en marxa el 16 de desembre (del 2010). Decididament un CAP de quatre plantes no és ni la torre Agbar ni l'Empire State. Edificis que, amb tota certesa i donada la seva alçada, justificarien la prolongació d'unes obres similars durant unes quantes setmanes. En canvi, que per canviar quatre portes i un ascensor (per sofisticat i modern que sigui) en un centre destinat a l'atenció sanitària s'hagin trigat gairebé dos mesos, sembla del tot excessiu.

Potser una vegada més estem davant d'una certa manca de previsió, reflexes i diligència pel que fa a la construcció i/o manteniment d'infraestructures públiques.

O potser, al capdavall, només es tracti d'una percepció estrictament subjectiva: treballo de metge a la segona planta del CAP i els meus genolls, amb una remarcable quota d'artrosi, han patit i segueixen patint durant aquestes setmanes, les conseqüències del retard.