La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) vol que els responsables del futur Departament d'Educació de la Generalitat decideixin sobre la realització o no de la jornada intensiva a les escoles de primària. Per aquest motiu, la Fapac ha recomanat a les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) que representa que, si no estan d'acord en compactar les classes a finals de curs, no es posicionin en els Consells Escolars que es convoquin per decidir aquest assumpte.

D'aquesta manera, la Federació vol deixar la pilota a la teulada de l'administració educativa i retardar la decisió, mantenint-la en "espera fins a l'entrada dels nous responsables d'Educació del nou Govern". El motiu -apunten- és que "la precipitació no ha d'acompanyar un tema important com aquest".

La Fapac ha enviat una carta fent aquesta recomanació a totes les AMPA que hi estan associades en vistes de què, aquest mes, molts centres estan convocant Consells Escolars amb l'objectiu d'aprovar la jornada continuada al juny; la mateixa federació assenyala que superar aquest tràmit és un "pas previ necessari per sol·licitar-la als respectius serveis territorials d'Educació".

Els representants dels pares i les mares critiquen el que consideren una manca d'organització i de directrius a l'hora de realitzar aquest procés, que cada escola encara pel seu compte. La Fapac desaprova que "ni tan sols el Departament no ha donat cap instrucció concreta que obligui a realitzar reunions de Consell Escolar específiques per restituir la jornada". I argumenta que ha estat "davant d'aquesta incertesa" i "manca d'informació" que ha decidit aconsellerar a les associacions que no s'hi pronunciïn, si és que no hi estan a favor. La Fapac defensa "el diàleg i l'entesa de tota la comunitat educativa" en el que respecte a la jornada intensiva per a les dues últimes setmanes de curs.