Un home ha matat quatre persones aquest matí amb una escopeta de caça a Olot. Les primeres morts han tingut lloc al bar la Cuina de l'Anna, a la Canya, on l'home s'ha presentat a quarts de nou del matí armat amb una escopeta i ha matat a trets dues persones. Es tracta d'un pare i un fill, propietaris de construccions Tubert d'Olot. Són Joan i Àngel Tubert, ambdós casats i amb fills. Poc després, el mateix home s'ha personat a l'entitat bancària CAM, al centre de la població, on ha tornat a obrir foc. En aquesta ocasió, els trets de l'escopeta han matat dos treballadors de l'entitat: Rafael Turró Cabrafiga, de 46 anys, i Anna Pujol Verges, de 52 anys. Una tecera treballadora, que en aquell moment es trobava en un despatx, ha sortit il·lesa.

No obstant això, la descripció dels testimonis presencials ha facilitat un precís retrat de l'autor del tiroteig i ha proporcionat als agents la matrícula del vehicle que conduïa, un Suzuki blau, que els ha permès donar l'alarma.

El presumpte autor de les quatre morts ha estat detingut perquè ha deixat el cotxe mal aparcat davant l'entitat bancària de la CAM. Agents de la Policia local olotina s'han acostat al vehicle i s'han adonat que la matrícula coincidia amb la de l'home fugat després de matar dos homes en un bar de la Canya. Acabava de matar llavors els dos treballadors del banc i sortia en aquell instant. En veure els agents ha decidit entregar-se i confessar ser autor 'de quatre morts'. Als policies, mentre intentaven descarregar l'escopeta del crim, se'ls ha disparat accidentalment l'arma. La bala ha foradat la façana de la funerària Puig. El detingut ja és a la comissaria dels Mossos d'Olot.

L'atacant, Pere Puig Puntí de 57 anys i resident a Sant Esteve d'en Bas antic treballador de l'empresa regentada pel pare i el fill assassinats hauria actuat de manera premeditada per revenja contra els constructors morts a La Canya.

Un mòbil per determinar

El regidor de seguretat d'Olot afirma que el mòbil dels fets seria econòmic, però La Caja Mediterráneo (CAM) ha aclarit a l'ACN que no té obert 'cap contenciós' contra l'assassí múltiple. La caixa propietària de la sucursal on han mort dos treballadors tirotejats aquest matí ha assegurat que 'no tenien cap problema' amb el client Pere Puig Puntí, el presumpte autors de les quatre morts. També han negat que el sospitós tingués 'cap deute' amb la caixa i han afirmat que no els consta que hagués intentat 'cobrar un xec sense fons', tal com han apuntat algunes informacions. Un portaveu de l'entitat ha insistit a qualificar la situació financera d'aquest client 'de normal'. Pere Puig s'ha dirigit a la caixa després de disparar contra dues persones a la Canya.

Tanmateix, segons alguns testimonis, l'atacant va ser acomiadat ahir i quan va anar a cobrar la liquidació a una oficina de la CAM no hi va trobar fons.

Un xèrif ocasional

Un testimoni que coneixia des de petit l'autor dels fets, a qui anomenava el «3P», ha explicat que Pere Puig Puntí era una persona «rara», tot i que no violenta. Com a curiositat, ha explicat que de nit, quan sortia de la feina, l'home sortia a passejar disfressat de xèrif, amb una pistola i estrella de mentida.

«Jo ja estic satisfet»

El detingut com a presumpte autor de les quatre morts ha assegurat, mentre els agents policials el detenien després de disparar a la sucursal de la Caixa d'Estalvis del Mediterrani (CAM): «Jo ja estic satisfet», segons ha assegurat a Europa Press una testimoni presencial.

En una entrevista a TV3 amb Josep Cuní, Guzmán Sánchez, el marit de la propietària del bar la Cuina de l'Anna de La Canya, primer escenari del crim, ha explicat el seu testimoni. L'home estava servint a la barra del local quan ha entrat l'assassí, un extreballador de construccions Tubert, armat amb una escopeta de caça i ha disparat les dues primeres víctimes, pare i fill, els responsables de l'empresa on havia treballat.

Sánchez també ha afegit que ha reconegut ràpidament l'assassí ja que havia freqüentat l'establiment en diverses ocasions, però que s'ha amagat darrera la barra, quan han començat els trets. Segons el cambrer, en aquell moment hi havia nou clients més a l'establiment.