Lloret de Mar ha fet efectiva la seva "amenaça" que en forma de moció va aprovar el passat abril: ha canviat de companyia elèctrica després que el temporal de neu del passat 8 de març va provocar conseqüències molt negatives en aquest municipi turístic selvatà, que fins llavors tenia com a empresa subministradora d'aquest servei bàsic Endesa.

Aquesta decisió s'acaba d'aprovar en una Junta de Govern Local recent, tal com va afirmar l'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo (CiU), en el ple de la coporació que es va celebrar aquest dilluns. Aquest canvi de subministradora de l'electricitat al consistori així com els seus equipaments municipals passarà a ser una realitat de "forma imminent", va dir l'alcalde durant el ple, i, per tant, a partir d'ara serà la companyia elèctrica Unión Fenosa qui s'encarregarà d'aquest servei a la població selvatana.

Un fet que hauria de posar fi als problemes que va viure Lloret degut a la manca del consum elèctric durant molts dies després de la forta nevada del 8 de març que va col·lapsar part de les comarques gironines i deixar-ne bona part sense electricitat durant dies.

L'elecció d'aquesta nova subminsitradora d'electricitat s'ha fet, per una banda, a causa de les conseqüències a la població durant aquest març i, també, buscant la millor oferta econòmica d'entre totes les companyies que operen a la zona perquè es millori en preu i no solament en servei, segons fonts municipals.

El canvi, 8 mesos després

Aquesta decisió de l'equip de govern de CiU-PP, per tant, s'ha pres gairebé vuit mesos després que el grup d'ICV-EUiA de Lloret de Mar, formació a l'oposició, presentés una moció al ple per demanar a l'equip de govern de CiU i PP que canviés de companyia a causa dels problemes que havia patit la població.

Un text que el mes d'abril va ser referendat per tots els grups polítics lloretencs que conformen la corporació municipal, excepte el PP, soci del govern de CiU. El regidor d'ICV, Toni Garcia, impulsors de la moció, al seu dia assegurava que aquesta decisió del consistori havia de servir perquè "això senti un precedent perquè usuaris i empreses facin el mateix".