El Departament d'Educació es va comprometre per escrit dimecres al vespre amb l'AMPA que les obres del futur Institut-Escola de Lloret s'iniciaran el proper 10 de gener. L'anunci va arribar només dos dies després que els pares dels alumnes demanessin una data definitiva per escrit i amenacessin de no portar els nens a l'escola durant el mes de gener com a mesura de protesta pels reiterats atrassos. En el comunicat enviat, la Generalitat explica que el Conseller va aprovar el projecte el passat 30 de novembre, un cop s'havia redactat, i que l'empresa adjudicatària, que és GISA i ICF, té previst començar els treballs el 10 de gener.

En conèixer la notícia els pares de l'escola es mostraven "molt contents", malgrat que criticaven que s'hagués hagut d'arribar a una situació tan límit. "Ha estat tot molt ràpid i ara estem molt contents, perquè tindrem escola. Però ens preguntem: calia arribar fins aquí?", va comentar Mònica Clotas, portaveu de l'AMPA. "Fins que no va sortir als mitjans no vam tenir la confirmació", va afegir.

A banda de l'anunci, Educació va anar més enllà i ahir mateix va començar a col·locar diversos pals per marcar el terreny on anirà la futura escola. Els pares, per la seva part, després de tenir la data per escrit, tot i que esperen el document amb el segell oficial, han convocat una reunió per dilluns en què previsiblement desconvocaran l'amenaça de no portar els nens durant el mes de gener.

Cal destacar que la situació havia arribat al límit després que el departament hagués donat fins a tres dates d'inici de les obres -la última, el passat 1 de desembre- però les havia incomplert totes. Fins i tot des de l'Ajuntament de Lloret es va donar suport a la iniciativa de protesta. A més, els alumnes fan classe en barracons.