El Partit Socialista de Lloret de Mar ja té el seu candidat a l'alcaldia de cara a les eleccions municipals del maig del 2011. Serà Joan Bernat Pané, un lloretenc de 34 anys, llicenciat en comunicació audiovisual i empresari de la restauració. Bernat va ser elegit dimecres el vespre per unanimitat de l'assemblea de l'agrupació del PSC de Lloret de Mar i de fet, com ell mateix va explicar, era l'únic candidat que es va presentar a l'elecció i que relleva, per tant, Gregori Elorza, que es va presentar com a alcaldable l'any 2007.

L'objectiu que se li ha encarregat, explica Bernat, és "muntar la candidatura, fer un projecte i el programa per a les eleccions del 2011", un fet que explica que es farà a partir d'una renovació del partit dels socialistes a Lloret "amb cares noves". Tot i això, explica que en aquests moments està ?treballant amb l'actual grup municipal per començar a encaminar-ho tot.

Joan Bernat Pané en el dia de la seva elecció va explicar que el seu objectiu és fer un equip on tothom s'hi pugui sentir representat, assegurant que vol treballar per tothom i que està disposat a escoltar totes les propostes, segons assegura un comunicat del partit. En aquests moments, el PSC a Lloret es troba a l'oposició a l'Ajuntament governat per majoria de CiU i PP. I en el ple, el grup socialista compta amb cinc regidors, dels 21 que composen la coporació.