El representant del Moviment Independent de Lloret de Mar, (MILLOR), Marc Fuertes, va presentar ahir una denúncia al jutjat de guàrdia de Blanes contra l'Ajuntament de Lloret per imposar sancions de la zona blava "falses". Segons defensa Fuertes a la denúncia, les sancions estan redactades i imposades per un treballador temporal d'una empresa concessionària, tot i que es fan amb el talonari de la policia local, simulant que ha estat aquesta qui les ha imposat. "Les sancions a les quals ens referim, no són sancions voluntàries com estableix l'Ordenança Municipal, sinó sancions policials fermes", es pot llegir en el document. "L'Ajuntament ha decidit imposar o permetre sancions policials falses, ja que no estan imposades per cap agent de l'autoritat", s'afegeix.

Fuertes assegura que s'estan falsificant les sancions i realitzant la suplantació d'identitat d'un treballador: "Els regidors responsables, amb l'única finalitat de coaccionar, espantar i assegurar-se el cobrament de les sancions, estan falsificant i realitzant la suplantació d'identitat d'un treballador, que no ha passat per unes oposicions i formació per ser policia". Una prova i exemple, s'assegura en el document, "és que aquestes sancions no van identificades amb cap número d'agent de policia, per la qual cosa en el suposit de voler realitzar al·legacions a les mateixes no hi hauria ningú a resprondre-les".

Segons defensa Fuertes a la denúncia, la mesura serveix per recaptar més diners per a la localitat, que no es podrien ingressar: "Cal tenir en compte que aquest fet es dóna diàriament amb una mitjana de gairebé 30 sancions que per 300 dies l'any suposa una recaptació de més de 180.000 euros que d'haver-ho de fer correctament no es podrien recaptar". "Una il·legalitat que té per finalitat recaptar diners menyspreant la legislació, falsificant documents en greu perjudici de la ciutadania de Lloret", s'afegeix al document. A més, assegura que les sancions es publiquen mensualment al BOP detallant el nom complert, la matrícula, la infracció, l'hora i el lloc, fet que suposaria una vulneració de les llibertats públiques i en especial la d'intimitat.

Finalment, a la denúncia s'assegura que els regidors podrien estar infringint el codi penal per "simular un document, de manera que indueixi a error d'autenticitat". Un fet que podria castigar-se amb penes de 3 a 6 anys.

Des de l'Ajuntament es va assegurar que la situació de les sancions per zona blava és correcta i que els serveis jurídics ho tenen estudiat. El regidor de Mobilitat, Ignasi Riera, va explicar que "els serveis jurídics municipals ho tenen tot estudiat i documentat". "El sistema funciona com sempre ho ha fet a Lloret", va afegir Riera.