L'Agrupació Astronòmica de Girona ha organitzat una trobada a la platja de S'Agaró el proper dimarts per obrsevar un eclipsi de Sol. L'entitat instal·larà el seu camp a la platja de la localitat per poder veure tots els detalls de l'eclipsi, que serà des de dos quarts de vuit i fins a les onze. Per fer-ho, desplegaran diversos telescopis per a l'observació segura del Sol. Es podrà mirar l'astre amb filtres específics en llum visible, que permeten veure la fotosfera solar i les seves taques directament a través del telescopi.

També disposaran d'un telescopi que permet observar l'emissió del calci del Sol, que mostra imatges insòlites en color blau de l'estructura profunda i la textura granulosa de la fotosfera solar (la superfície visible del Sol). La llum solar en la banda K del calci permet estudiar les "platges" del Sol, zones clares de les que posteriorment sorgeixen les taques (zones més fredes de la fotosfera solar, la fotosfera està a uns 5.000ºC i les taques a només 3.500ºC, aquestes taques es veuen fosques per contrast tèrmic). Així, aquest telescopi mostra abans que cap altre instrument la preparació de l'activitat solar.

La trobada és oberta a qui estigui interessat en poder veure un eclipsi de Sol i s'hi pot apuntar a través de la seva pàgina web: www.astrogirona.com. L'entitat recorda que observar el Sol és "extremadament perillós" i que no es pot fer amb cap sistema que no sigui un filtre específic astronòmic i que protegeixi l'obertura total de l'instrument d'observació. No serveixen, per tant, radiografies, negatius, vidres de soldador, etc., que poden causar lesions irreversibles. "Aquestes lesions són molt greus i perilloses perquè són indolores en el moment de produir-se", recorda l'Agrupació.