L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners va celebrar dimecres un ple extraordinari urgent en el qual va autoritzar la concertació d'un crèdit hipotecari a la mercantil Sport Assistance 200 SL, empresa encarregada de la gestió i construcció de la nova piscina coberta municipal, per un valor d'1,3 milions d'euros.

Aquesta pisicina, que es va inaugurar fa molt pocs mesos, està finançada per una banda per l'Ajuntament de Santa Coloma amb 3,6 milions d'euros, dels quals hi ha una subvenció d'un milió de la Generalitat; i per l'altra l'empresa concessionària Sport Assisstance 200 SL hi ha posat 3,3 milions d'euros. Una inversió que ara s'ha hagut d'incrementar vist que cal demanar un crèdit hipotecari.

Pressupost 2011 aprovat

D'altra banda, el ple de dimecres va aprovar el nou pressupost del 2011 de la corporació municipal que ascendeix fins als 10,3 milions d'euros, la qual cosa representa un 3 per cent inferior al del 2010. A banda, en aquest compte també s'ha rebaixat la inversió fins als 1,7 milions d'euros, la qual cosa representa un 20 per cent menys que el pressupost de l'any passat.

Segons l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU), es tracta d'un compte que preveu una baixada de l'Impost d'obres del 20 per cent i que s'ha rebaixat "disminuint la despesa per tal de fer front a la crisi" i a banda, també s'ha disminuït la càrrega financera, segons l'alcalde de la localitat.

El pressupost per a l'any vinent, que és el darrer que s'aprova en aquest mandat del tripartit de Santa Coloma, es va aprovar dimecres amb els vots a favor dels grups del CiU, PSC i ERC -el tripartit al govern- i el vot en contra de Colomencs pel Canvi i Entesa per Santa Coloma, els dos grups municipals que hi ha a l'oposició de l'ajuntament.

Per altra banda, el ple també va aprovar el pressupost 2011 de la Residència Geriàtrica Sant Salvador d'Horta-OO AA. Aquest ascendeix fins als 2,3 milions d'euros i entre les inversions més destacades que es preveuen per a l'any vinent hi ha la rehabilitació i l'equipament de la primera planta del geriàtric que serà adaptada per a residents amb dependències i la renovació dels tubs de l'aigua de l'edifici.