Les obres del Museu de la Terrissa de Quart ja estan del tot acabades, però l'equipament no s'obrirà fins als darrers dies d'aquest mes de gener. L'alcalde, Quim Cufí, ha volgut aclarir que, "tot i que ja tot està enllestit, encara ens manca posar en ordre la documentació administrativa, i no volem obrir sense ella".

Les obres d'aquest museu, que es troba ubicat a l'antic edifici de la Bòbila, es van iniciar ja fa anys, durant el mandat de l'alcalde Pere Cabarrocas, seguint després durant la legislatura de Lluís Lloret i han acabat ara sota el mandat de Quim Cufí, que l'inaugurarà "a finals de gener o, a més trigar, els primers dies de febrer, malgrat que no vull donar una data exacta per qüestions purament administratives", ha dit el mateix l'alcalde.

Segons ell, "hem cregut convenient no correr i trobar-nos que hi ha alguna cosa inacabada. Quan l'inaugurem ho farem amb tot acabat, que ja ho està, però manquen petits detalls adminstriatius com els preus de les entrades, les taxes, el reglament de contratació etc. Tot ha d'estar complert".

Museu interactiu

El Museu de la Terrissa de Quart està construït amb fons de la Generalitat, de la Diputació de Girona i de la Comuniat Europea. La seva inauguració oficial tindrà lloc d'aquí a poques setmanes. Segons l'alcalde del municipi, "hi ha hagut un gran esforç per part de la Generalitat i així donem temps que els nous càrrecs, sorgits de les passades eleccions, puguin assistir a la seva estrena".

Fa gairebé poc més d'un mes Cufi va voler destacar que, "per a nosaltres, aquest equipament és important perquè Quart té terrissers que estan en actiu i això és un símbol d'identitat del nostre poble que sempre ho evidenciem a la Fira de la Terrissa, que se celebra cada any en una època molt determinada, la del Pont de la Constitció.

Sempre continuant amb les explicacions de l'alcalde, al museu "hi haurà una exposició permanent i unes altres de temporals i serà un espai actiu. Es faran visites guiades i altres activitats del món de la terrissa, de la ceràmica i coses que li donin dinamisme".