L'opinió que el servei de consulta d'horaris de Renfe a través de la seva pàgina a Internet és poc funcional sembla compartida per un nombre significatiu d'usuaris, com demostra que un altre viatger hagi creat un web amb un accés més fàcil a les hores i amb la possibilitat de personalitzar les recerques. Aquest servei s'ofereix a través d'usuaris.NET i el seu autor és un gironí estudiant d'Enginyeria informàtica a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Fa poques setmanes informàvem d'una iniciativa similar de la plataforma Promoció del Transport Públic, que ha elaborat una guia que simplifica la consulta dels horaris de tren reunint en un sol document -en format PDF- les línies ferroviàries vàlides per a cada estació, tots els serveis de trens Regionals i els horaris per a cada línia de trens de Mitja Distància, fent-hi constar totes les estacions del recorregut.

Horaris.NET ofereix una plataforma des de la qual es poden consultar els horaris per a un trajecte determinat, seleccionant el dia que interessa a l'usuari i introduint les estacions de sortida i arribada.

La informació no es limita als serveis ferroviaris de Renfe, sinó que també inclou els horaris de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya -excepte pel que fa a la línia entre Lleida i la Pobla. La seva font d'informació és la publicada per la mateixa companyia ferroviària a Internet, de manera que el sistema falla si ho fa la web de Renfe.

La recerca dóna la possibilitat de consultar la graella horària per a un trajecte directe, però també per a viatges que requereixen transbord. Tal com s'explica a la seva pàgina principal, el servei "intentarà oferir-te alternatives diferents respecte al trajecte original ja que no sempre hi ha un recorregut vàlid per a un sol viatge".

A més, el web ofereix a l'usuari l'opció de personalitzar les seves consultes guardant l'enllaç corresponent als seus trajectes i horaris habituals.

L'autor d'horaris.NET és un gironí que es trasllada de manera habitual a Barcelona, on viu mentre estudia Enginyeria informàtica a la UPC.

El noi ha decidit crear aquesta pàgina de consulta amb l'objectiu de facilitar i accelerar la recerca perquè, després d'anys d'utilitzar-les, les pàgines per consultar horaris de tren "mai no m'han acabat de convèncer". Des del seu punt de vista, una consulta com aquesta s'hauria de poder fer "amb un parell de clics", cosa que no és possible a través del canal habitual; com a la pàgina principal tampoc s'ofereixen totes estacions on s'aturen trens de Mitja Distància -per veure-les cal fer una altra selecció- ni és possible buscar trajectes combinats, amb aquest tipus de trens i Rodalies.