Lloret de Mar ha gastat en aquest darrer any 120.000 euros en potenciar la seva imatge. Per a alguns com Joaquim Teixidor, portaveu del GRILL, representen "unes despeses innecessàries en temps de contenció econòmica com l'actual". Per a altres, unes despeses absolutament necessàries per canviar la imatge que la vila té encara a molts indrets.

Un esforç remarcable, tot i que cada nou succés de crònica negre que hi té lloc, aboqui unes quantes palades de sorra a les rodes del desitjat canvi. De tant en tant, la fatalitat: un "guiri" matant-se en caure d'un balcó, una infanticida desesperada , uns brètols dirimint diferències a la porta d'una disco i/o algun esporàdic crim sexual, segueixen castigant la imatge del municipi.

I gràcies a algunes agències "amigues" a les quals els falta temps per divulgar i magnificar la notícia, tot el que s'hagi pogut avançar amb campanyes endegades amb diners com els abans esmentats, se'n van en orris. Durant uns dies, les noves i velles (renovades) infraestructures i serveis que Lloret segueix endegant i/o potenciant semblen no tenir importància. Llàstima! Caldrà perseverar.

Desconec la partida anual destinada a millorar la imatge de Blanes. Una vila amb un altre perfil. Amb un altre tipus de turistes i de visitants. És difícil avaluar com incideixen en tots ells problemes com el lamentable estat del tram final de la platja de s'Abanell, o la degradació de l'entorn del castell de Sant Joan. Però, també, altres petits i puntuals detalls com la Fira d'artesans que durant tot el Nadal ha estat instal·lada al bell mig de la vila.

Tothom té dret a guanyar-se la vida. També els firaires que, en aquests temps de vaques flaques, deuen estar passant-les magres. Aquests darrers dies, però, la imatge de la plaça més cèntrica de Blanes ha semblat més un campament de refugiats (cap uniformitat, cap cura amb la col·locació dels tendals) que no un petit mercat festiu i atractiu. Així m'ho reconeixia un membre de l'actual equip de govern en una conversa amical i off de record.

Alguns problemes només es solucionen amb diners. Alguns altres necessitarien, només, una mica de sensibilitat.