El Celler Espelt de Vilajuïga va ?inaugurar aquest divendres la mostra de setze artistes gironins sota el títol El viatge a l'infern. L'exposició es podrà veure fins al diumenge 30 de gener i després es desplaçarà a Salt.

Basada en setze obres i vuit textos relacionats amb el conegut Viatge a l'infern, es tracta d'una interpretació artística del relat de Pere Porter i té el seu orígen en el segle XVII, relatant el seu pas per l'infern amb l'objectiu de resoldre un deute ja cancel·lat que li reclamava la justícia i els seus tractes amb el dimoni per a poder resoldre els fets.

La mostra, que va comptar amb una nombrosa assistència de públic, va sorgir arran d'una trobada entre els artistes a finals de l'estiu de 2009. Després de treballar durant mesos en el projecte, a finals de l'estiu de 2010 es va presentar per primera vegada a Sils i, posteriorment, a Girona. D'entre els artistes participants hi ha Dolors Bosch, Lluís Bosch, Quim Domene, Ingnasi Esteve, Jordi Gispert, Pep Admetlla, Jordi Amagat o Josep Maria Oliveras, entre d'altres. Els artistes han elaborat les obres a través de diverses tècniques entre les quals hi ha la fotografia, la pintura o l'escultura. Els treballs es complementaran amb textos escrits per Jordi Tardà, Lluís Costa, Pep Vila, David Pujol, Narcís Figueras, Pep Valsalobre o Ricard Planas, entre d'altres.