La Federació d'Hostaleria de les comarques gironines considera que la nova llei del tabac "està ben posada", però adverteix de les contrapartides -bàsicament econòmiques- que la nova normativa tindrà en alguns dels seus associats. El president de l'Associació d'Hostaleria de la Selva i membre de l'executiva de la Federació, Antoni Creus, recorda que va haver-hi molts empresaris que van fer reformes ara fa cinc anys, quan es va anunciar la reforma de la llei, que ara no els hauran servit per a res, i també s'hauran de comprar estufse per a les terrasses, que poden comportar despeses d'entre 200 i 1.000 euros. A més, alguns establiments també estan optant per proporcionar mantes als seus clients perquè puguin estar a la terrassa i fumar sense passar fred. "En general em sembla que la llei està bé, però penso que s'hauria d'haver plantejat d'una altra manera", assenyala Creus, ja que s'han trobat amb algun cas de gent enfadada per haver d'assumir aquestes despeses.

Un "canvi de xip"

Tot i aquestes "contrapartides", però, Creus considera que sí que era necessari "canviar el xip" i augura que a els establiments de les comarques gironines no intentaran fer picaresca, "perquè la llei és per complir-la". En aquest sentit, considera que la nova legislació serà bona per a la salut, malgrat estar preocupat pels cambrers que surtin a servir a les terrasses on s'està fumant. Per això, hi ha prevista una reunió amb els membres del col·lectiu per a comprovar com estant anant aquests primers dies amb la nova normativa.