o queda clar si l'origen del nom del "land" alemany que el comparteix amb nosaltres, està en la gran quantitat d'avets que poblen els seus boscos o en la foscor que caracteritzava els seus camins en l'època romana, com a conseqüència de la seva densitat forestal. Segurament, la generositat vegetal que configura el paisatge la nostra comarca, induí a algú a batejar-la, també, amb el nom de La Selva. Així a sequés, sense cap adjectiu.

Que m'ha portat, doncs, a l'associació d'idees que encapçala aquestes ratlles? De petroli no en tenim. A Catalunya, l'exclusiva la té el mar tarragoní, sovint amb més ensurts ecològics que no pas amb producció. Les tòfones (un altre sinònim d'or negre) concretament la variant coneguda com "tuber melanosporum", prefereixen el clima i les boires de la veïna Osona. Pel que fa a crònica negre (assassinats en sèrie , etc) aquests darrers temps, La Garrotxa guanya la resta de comarques per golejada, malgrat que per aquí tinguem regidors passejant-se amb pistoles de fogueig.

El títol me l'ha suggerit, sense cap mena de dubte, que siguem una de les comarques catalanes amb més sinistralitat i amb més punts negres a la seva xarxa de carreteres. La inefable, paralitzada i abandonada N-II, el tram selvatà de la C-25 (eix) i les comarcals GI-551 i GI-552 (Hostalric -Arbúcies -Sant Hilari Sacalm) hi fan una aportació remarcable.

Abans que ens acabin atorgant definitivament l'adjectiu de la nostra homònima regió alemanya (en tot cas, per motius ben diferents) caldrà esperar a veure, si el relleu (impecable i carregat d'elogis per a totes bandes) a la Conselleria de Política Territorial abans presidida pel Sr. Joaquim Nadal i ara sota la responsabilitat del Sr. Lluís Recoder, aconsegueix redreçar les coses. Aviat, és clar!

Els municipis de la comarca (Amer, Arbúcies, Blanes, Breda, Caldes de Malvella, La Cellera, Lloret de Mar, Osor, Sta. Coloma, Sant Hilari i Tossa de Mar) que acaben de firmar un conveni dins el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya per potenciar la comarca i atraure turistes durant tot l'any, tindran molta feina avançada i se n'alegraran moltíssim.