La història es repeteix un any i un mes després però amb altres protagonistes. La secció quarta de l'Audiència de Girona va haver de suspendre ahir el judici contra tretze acusats de transportar 3.200 quilos d'haixix a Tossa després que tres dels imputats no es presentessin a la vista oral. És exactament la mateixa situació que va donar-se el desembre de 2008 quan es va posposar el judici contra 21 acusats de transportar 4.271 quilos d'haixix a la població selvatana després que tres dels imputats tampoc apareguessin. Ambdós casos, tot i que similars, aparentment no estan relacionats.

Als processats se'ls imputa un delicte contra la salut pública motiu pel qual el ministeri fiscal estima necessària una pena de presó de sis any i sis mesos, a part d'una multa de 13 milions que, en cas d'impagament, hauran de suplir amb un altre any de reclusió.

Els fets van tenir lloc la matinada del 24 d'abril de 2008 quan sis dels acusats estaven en una cala de Santa Cristina d'Aro esperant l'arribada d'una embarcació motora amb quatre integrants que transportaven 109 fardells de droga. L'helicòpter de la Direcció Adjunta de Vigilància Aduanera va advertir la seva presència i en veure's descoberts les persones que estaven a la costa van fugir corrents mentre l'embarcació va girar bruscament posant direcció a Tossa on va recalar i des d'on els seus ocupants van decidir fugar-se a peu no sense abans haver llençat al mar una part de la mercaderia il·legal que transportaven. Tots els acusats van ser detinguts hores després.

En l'escrit d'acusació el ministeri fiscal reconeix que els processats es dedicaven de manera habitual al tràfic de drogues doncs en la vivenda d'un dels implicats es van trobar elements per a la preparació i manipulació dels estupefaents com balances, paper adhesiu, cinta d'embalatge, elements per tallar haixix i diverses tauletes que tenien el mateix logotip que l'haixix dels fardells decomissats.