Creu Roja Joventut (CRJ) va repartir joguines entre 3.202 infants durant aquestes festes de Nadal a la demarcació de Girona, fet que suposa un increment d'un 4,4% més que l'any 2009. L'entitat va realitzar el passat Nadal la 18a edició de la Campanya de sensibilització sobre la joguina educativa, que, a més de recollir joguines per als menors en situació vulnerable, també va constar d'activitats de sensibilització sobre els valors del joc. Aquesta edició ha portat per lema "Juguem-hi! Els drets dels infants, el deure dels adults".

Entre els principals perfils d'usuaris, figuren famílies amb escassos ingressos amb tots o la majoria dels seus membres en atur arran de la crisi econòmica. Entre aquestes famílies, destaquen les monoparentals i les nombroses amb més de dos fills, i pel que fa a la seva procedència, són tant autòctones com immigrants. Els beneficiaris d'aquesta campanya, majoritàriament nens i nenes menors de 8 anys, vénen derivats pels Serveis Socials, els responsables de certificar la situació socioeconòmica de les famílies.

Tot i el context de crisi, CRJ ha rebut aquest any el suport de 149 empreses, entitats, comerços, ajuntaments i altres administracions públiques en aquesta edició de la campanya, una xifra que supera en més del doble les 67 organitzacions que hi van col·laborar ara fa un any. En la majoria de casos, aquestes entitats han recollit joguines a les seves instal·lacions entre els seus membres o clients. Entre els col·laboradors d'aquesta campanya, també hi figuren diversos mitjans de comunicació, que han contribuït a fer difusió d'aquesta iniciativa i a amplificar el seu ressò.

A més, la institució humanitària ha habilitat enguany 58 de les seves assemblees locals i comarcals com a punts de recollida, 12 d'aquests es troben a diferents punts de les comarques gironines. A Barcelona en són 29, a Lleida 11 i 6 a Tarragona. Arreu del territori, un equip de voluntariat de 785 persones ha col·laborat en aquesta edició des de mitjans de desembre fins a la Nit de Reis.