El Departament d'Educació de la Generalitat ha iniciat aquesta setmana les obres de construcció del futur institut-escola de Lloret de Mar, tal com va anunciar per escrit a l'AMPA al desembre. La nova instal·lació anirà ubicada al barri de Fenals, gairebé al costat dels Jardins de Santa Clotilde de la localitat i podria estar enllestida la propera tardor.

Cal recordar que l'inici d'aquesta obra va estar envoltada de polèmica, ja que després del darrer incompliment per part del Departament de la Generalitat, els pares i mares de l'escola de Lloret van anunciar que no portarien els seus fills durant el mes de gener com a mesura de protesta. L'anunci de l'AMPA va tenir repercussió als mitjans i només uns dies després Educació es va comprometre per escrit amb els pares que finalment les obres s'iniciarien el 10 de gener, com així ha estat. En total, es van produir tres incompliments, tot i que la situació va arribar al límit el passat desembre, tal com van expressar els mateixos pares: "Per la nostra part hem estat pacients i respectuosos, no hem volgut ser més que ningú, hi ha molts nens i nenes a Catalunya que no tenen escola i que com nosaltres estudien en barracons, però hem seguit totes les passes que havíem de seguir i a canvi no hem rebut res, hem arribat al límit", van expressar els pares a través del comunicat. I la reivindicació va ser efectiva.

La nova escola és molt esperada i reivindicada, ja que les condions actuals no són gaire bones. Actualment, hi ha 375 alumnes entre infantil, primària i secundària que estan fent classe en barracons, amb els nombrosos problemes que això genera. Els pares asseguren que l'espai del pati i del menjador és cada cop més reduït i l'equipament presenta deficiències, com goteres i inundacions de tot l'espai exterior els dies que plou. Des de l'Ampa, es conclou que els nens no poden fer classe en aquestes condicions.

Les obres del futur institut-escola tenen un termini d'execusió previst de 10 mesos, de manera que si avancen sobre el calendari establert, haurien d'estar enllestides la propera tardor.